ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CENNET ÇAMURU

Cennet Çamuru

Cennet Çamuru

Kilis mutfağından eşsiz bir tarifle karşınızdayız. Muhallebili kadayıf, fıstıklı kadayıf gibi birçok tarifte kullanılan kadayıf, özellikle şerbetli tatlı yapımında kullanılır. Bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen cennet çamuru ise, kadayıf ve antep fıstığı ile hazırlanan bir tatlıdır. Görünümü ile künefeyi andıran bu tatlı, kaymak eşliğinde servis edilir. Peki, nefis mi nefis cennet çamuru nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, cennet çamuru tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cennet Çamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram tel kadayıf
  • 100 gram antep fıstığı (toz)

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak geniş bir tencerenin içine su ve şekeri ekleyerek şerbeti hazırlama başlayın.
  • Yaklaşık 30 dakika kadar şerbeti ocakta kaynatın. Pişme işleminin sonlarına doğru limon suyunu da ilave edin.
  • Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Kadayıfları şehriye boyutunda olacak şekilde parçalayın.
  • Tereyağı ve kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak şekilde kavurun.
  • Kadayıfların içerisine antep fıstığının 3/4'ünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.
  • Tatlı tüm şerbeti çekip kıvam aldığında hazır demektir.
  • Kalan antep fıstığını da tatlının üzerine serpiştirin. 
  • Cennet çamurunu kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Cennet Çamuru Kaç Kalori?

  • Cennet çamurunun 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Şerbetli bir tatlı olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!