ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CENNET ÇAMURU

Cennet Çamuru

Cennet Çamuru

Kilis mutfağından eşsiz bir tarifle karşınızdayız. Muhallebili kadayıf, fıstıklı kadayıf gibi birçok tarifte kullanılan kadayıf, özellikle şerbetli tatlı yapımında kullanılır. Bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen cennet çamuru ise, kadayıf ve antep fıstığı ile hazırlanan bir tatlıdır. Görünümü ile künefeyi andıran bu tatlı, kaymak eşliğinde servis edilir. Peki, nefis mi nefis cennet çamuru nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, cennet çamuru tarifi için detaylara geçebiliriz.

Antep fıstığı ve kadayıfın buluşmasıyla ortaya çıkan şahane bu lezzet Şef Deniz Orhun’dan geliyor.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cennet Çamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kadayıf
  • 125 g tereyağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Kaymak
  • Antep fıstığı

Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfı keserek küçük parçalar haline getirin.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve kadayıfları ekleyerek iyice kavurun.
  • Süt, su ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın.
  • Ocaktan aldığınız kadayıfa yavaş yavaş ve karıştırarak şerbeti ekleyin. Fıstığı da ilave ederek karıştırın ve yoğurarak iyice yedirin.
  • Karışımı geniş bir kaba boşaltarak yayın ve üzerine kaymak ilave ederek servis edin.
1 Porsiyon Cennet Çamuru Kaç Kalori?
  • Cennet çamurunun 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Şerbetli bir tatlı olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!