ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ERİK KREMALI VOLOVAN PASTA

ERİK KREMALI VOLOVAN PASTA

Erik kremalı volovan pasta
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik kremalı volovan pasta tarifi için malzemeler
  • 8 adet hazır milföy hamuru
  • 1 yumurtanın akı

Limon kreması için

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı anjelik eriği püresi

Üzeri için

  • 4 anjelik eriği
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Erik kremalı volovan pasta Nasıl Yapılır

  • Milföy hamurlarını oda ısısında çok fazla yumuşatmadan bekletin. Keskin iki farklı yuvarlak kalıp yardımı ile milföy hamurlarından 4 tanesini büyük kalıpla, diğer hamurları da biraz daha küçük yuvarlak kalıpla keserek halka hamurlar elde edin. Yuvarlak hamurlardan bir tanesini yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta akı sürün, üzerine de diğer halka hamurunu yerleştirin. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, milföyler kabarıp kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Erik kreması için yumurtaları, şeker ve krema ile birlikte çırpın. Nişastayı, tuzu ve erik püresini ekleyin. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, arada bir çırparak soğutun. Volovanları fırından çıkartın. Soğuyunca içine erik kremasından paylaştırın.
  • Üzeri için ince dilimlenmiş anjelik erikleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Üzerlerine şeker ve tarçın serpin. 180 derece fırında, 15 dakika pişirin. Fırından alın, soğuyunca volovanların üzerine yerleştirin. Çikolata rendesi serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.