VİŞNELİ CLAFOUTİS

Vişneli clafoutis
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli clafoutis tarifi için malzemeler
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı labne peyniri
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı vişne kreması
  • 1 çay kaşığı badem esansı
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı vişne

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Vişneli clafoutis hazırlanışı

  • Yumurta sarıları, labne peyniri, toz şeker, krema, vişne kreması ve badem esansını geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Harcı tereyağı ile yağladığınız tart kalıbına yayın. Çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye kestiğiniz vişneleri, iç kısımları yukarı bakacak şekilde harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Vişneli clafoutis tarifi videosu
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!