ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUTLU ÇİKOLATALI ŞARLOTU

Armutlu Çikolatalı Şarlotu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armutlu Çikolatalı Şarlotu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kg armut
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 30 gr margarin
  • 80 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema
  • 3 yumurta

Servis için

  • İsteğe göre karamelli sos

Armutlu Çikolatalı Şarlotu Nasıl Yapılır?

Bu özel armutlu şarlotuyu yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Soyulmuş ve dilimlenmiş armutları bir tavaya alıp toz şeker ve margarinle birlikte pişirin. Armutlar yumuşayınca tavadan alın ve kalan şerbeti karamelize oluncaya kadar pişirmeye devam edip ocaktan alın. Pişen armutları ekleyin.

Çikolata ve kremayı bir tencerede benmari usulü kısık ateşte eritin. Yumurta sarılarını ve mikserle köpürttüğünüz yumurta aklarını ilave edip çırpın.

Kedidili bisküvileri süte batırıp yumuşamasını sağlayın ve bardağın etrafına yerleştirin. Bardakların dibine armutların yarısını bölüştürün. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı paylaştırın. Kalan armutları ilave edin. Karamel sosunu küçük cam tüplerin içine aktarıp armutların içine batırın ve servis yapın.

Şarlot (Charlotte): Kedidili bisküvileri ve krema kullanılarak, çember formunda hazırlanan bir pasta çeşididir.

AKLINIZDA BULUNSUN
Küçük deney tüplerinin içine dilediğiniz sosu aktarıp, siz de tatlılarınızda, salatalarınızda şıklık yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!