ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LİMON KREMALI KEK

Limon Kremalı Kek

Limon kremalı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı ev yapımı limonata

Limon kreması için

  • 4 yumurtanın sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Silme)

Üzeri için

  • 1 limon (İnce dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Limon Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Limon kreması için yumurta sarılarını, limon suyunu ve şekeri bir kaba aktarın. Benmari usulü, arada bir karıştırarak koyu bir kıvam alana dek pişirin.
  • Azar azar krema ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son 1 kahve fincanı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ekleyin.
  • Koyulaşana kadar benmari usulü pişirmeye devam edin, koyulaşınca benmari işlemini bitirin. Oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Üzeri için limonu kabuğuyla birlikte çok ince dilimleyin. İyice ısıtılmış tavada şekerle birlikte her iki yüzeyini kızartın. Yağlı kağıt üzerine alarak soğumasını sağlayın.
  • Kek için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip çırpın.
  • Kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kek pişince fırından alın. İlk sıcaklığı geçince üzerine limonata dökerek ıslanmasını sağlayın. Daha sonra ızgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın.
  • Kek hamuru soğuyunca enine ikiye kesin. Alt katın üzerine hazırladığınız limon kremasını yayın, daha sonra üzerine ikinci katı yerleştirin.
  • Kekin üzerine önceden hazırladığınız şekerli limon dilimlerini yerleştirin, pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!