ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ KATMER

Katmer

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Katmer tarifi için malzemeler

  • 60 g tereyağı
  • 12 baklava yufkası
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kaymak

Katmer Nasıl Yapılır

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarından üç tanesini aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine toz şeker ve Antep fıstığı serpin. Kaymak ilave edin ve katlayarak şekil verin. Katmerlerin üzerine tekrar tereyağı sürün ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Üzerine bal gezdirin. Dondurma ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.