ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KURU KUZU GÖBEĞİ MANTARI DOLMASI

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması

Kuru kuzu göbeği mantarı dolması

Merhabalar bugün sizlere özel ve leziz bir tarifle karşı karşıyayım. Bugün kanser göz ve diyabet hastalarının dostu zayıflamaya yardımcı olan, geçmişten günümüze Türk mutfağından önemli rol oynayan kuru kuzu göbeği mantarı dolması tarifi vereceğim.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

22 dakika

2 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 8 adet kuru kuzu göbeği mantarı
  • 1 su bardağı pirinç 
  • Sıcak su 
  • İsteğe bağlı maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Karabiberi (isteğe bağlı)
  • Kuru kekik (isteğe bağlı)
  • Yenibahar
  • Kimyon 
  • Pul biber 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım kuru  Soğan 
  • 1 Orta boy domates 

Sos için

  • Zeytinyağı ve salça 

Sunum için 

  • Altın şeker domates

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ıslatalım. Sonra tuz katalım.
  • Kuru kuzu göbeği mantarları soğuk suda 1 saniye bekletip hafif yumuşamalarını bekleyelim.
  • Soğanı ve domatesi gelişi güzel doğrayıp maydanozu ince kıyalım ve pirincin suyunu süzüp malzemeleri katalım.
  • En son tuz ve baharatları ilave edip zeytinyağı ile harmanlayıp mantarlarımızın kökünü kesip içini harçla dikkatle doldurduktan sonra tencereye veya tavaya dizelim.
  • Daha sonra zeytinyağını da ilave edip pişirelim. 21 dakika pişirdikten sonra salça sosunu döküp 2 dakika daha pişirip servise hazır. 
  • Altın şeker domates ile beraber sunum yapıp servis edelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!