ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR CEVİZLİ BAKLAVA

Cevizli baklava

Cevizli baklava

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli baklava tarifi için malzemeler

  • 800 g un
  • 8 yumurta sarısı 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 250 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 çay kaşığı karbonat

Açmak için 

  • 500 g nişasta

Cevizli baklava şerbeti için

  • 7 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su 
  • 1/2 limon suyu

Cevizli baklava iç harcı için

  • 400 g ceviz içi (İnce dövülmüş)

Üzeri için

  • 400 g tereyağı

Cevizli baklava Nasıl Yapılır

Şerbeti bol bir baklavanın yerini hiçbir şey tutmaz.

  • Şerbeti için su ve toz şekeri tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. 
  • Büyük bir karıştırma kabına yumurta sarılarını alın. Süt ve yoğurdu ekleyip çırpın. Unu, karbonatı ve tereyağını ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 5 büyük bezeye bölün. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze olmalı. Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. İlk 20 bezeyi tek tek üzerine nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açıp üst üste dizin. Oklava ile olabildiğince ince açarak 35-40 cm ebadında yağlanmış fırın tepsisine yayın. Kenarlarından sarkan fazla parçaları kesin ve tepsinin içine yerleştirin. Üzerini ceviz içi ile kaplayın.
  • Diğer 20 kat bezeyi de aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirin. 20’şerlik gruplar halinde tüm bezeler ve cevizler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Keskin bir bıçakla dilediğiniz büyüklükte baklava şeklinde dilimler kesin.
  • Tereyağını eritin ve üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alıp baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürün ve 20-25 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.

Bol cevizli baklava tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.