ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ LEVREK IZGARA

Levrek Izgara

Levrek Izgara

Balıksız yapamayanlar için harika bir tarif 👨🏻‍🍳

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

26 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Levrek Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet levrek (büyük olmalı)
  • Baby havuç, kabak, mısır, fasulye, çin marulu, ıspanak, renkli biber
  • Oyster sos ve nişasta (Bağlamak için)
  • Patates püresi için:
  • Patates
  • Tuz
  •  Krema
  • Beyaz biber
  • Tereyağı

Levrek Izgara Nasıl Yapılır?

  • Levreği bıçak yardımıyla fileto haline getirelim. Tavada kızartıp üzerine tuz ve pul biber dökerek zeytinyağında iyice kızartalım.
  • Püre için haşlanmış patatesleri ezelim. Daha sonra tereyağı, tuz, biber ve kremayı ekleyelim. İyice karıştıralım.
  • Sebzeleri küçük küçük doğrayalım ve hepsini zeytinyağı koyulmuş büyük bir tavada 1-2 tur çevirelim. Ardından su ekleyerek haşlayalım.
  • Haşlanan sebzelere mısır nişastası ekleyelim. Hafif bağlanmaya başlayınca oyster sosu da ilave edelim.
  • Servis şeklini isteğinize göre resimdeki gibi ya da ayrı bir şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!