ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR FIRINDA KABAK TURTASI

FIRINDA KABAK TURTASI

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında kabak turtası tarifi için malzemeler
  • 3-4 kabak3 dal dereotu1 soğan2 çay kaşığı sıvıyağ1 kahve fincanı su8 çorba kaşığı yoğurt1 yumurta1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğuBirkaç nane yaprağıTuz
  • karabiber
Fırında kabak turtası Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.

Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.

Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:04

Ben simdi yaptim kabaklari haslarken su miktari fazla geldi herhalde turk kahve fincani olcusu daha dogru olurdu suyu biraz suzdum ama yeterli olmadi galiba hepsini suzmeliydim. Ayrica kullandim yumurta kucuk boydu yetmedi gibi geldi bana bir tane daha kirsaydim daha iyi olucakti. Firinda yarim saat kaldi ama hala sivi gibi oynuyor salladim zaman tepsiyi ustu biraz kabuk bagladi yane olmadi sanirim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.