FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında zeytinyağlı biber dolması tarifi için malzemeler
  • 500 gr dolmalık biber
  • 1 domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 soğan
  • 1 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kuru kayısı (biberlerin adedi kadar)
Fırında zeytinyağlı biber dolması hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım...

Pirinci yıkayıp süzün.Soğanları soyup kıyın.Kuşüzümlerinin şişmesi için ılık suda 10 dakika kadar bekletin.Domatesi soyup zar şeklinde doğrayın.

Soğan ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.Doğranmış domates ve kuşüzümünü ekleyin.Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.Tuz,baharat,limon suyu ve kıyılmış maydanozu ilave edip tatlandırın.Ilınmaya bırakın.

Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin.Hazırladığınız iç harcı üstten bir parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde paylaştırın.Üzerlerini birer kuru kayısı ile kapatın.Tencereye yanyana dizip kenarından sıcak su (tencerenin yarısına gelecek seviyede) ilave edin.Kaynayınca kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

Dolmalar pişince ocaktan alıp ısıya dayanıklı bir kaba aktarın.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar beş dakika kadar pişirin.Ilık olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!