Yeşil Beğendili Mitite Köfte

Vazgeçilmeziniz olacak pratik ve lezzetli yeşil beğendili mitite köfte tarifi ile karşınızdayız. Fındıktan biraz daha büyük boyutlara sahip olan mitite köfte, kızartılıp servise hazır hale getirilir. Özellikle davet yemeklerinde sunulan mitite köfte, kürdan batırılarak sunulur. Mitite köfteyi tamamlamak için, brokoli ve ıspanaklı beğendi ile zenginleştirebilirsiniz.
Yöresel köfte tariflerine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Yeşil Beğendili Mitite Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 300 g kıyma
- 1 yemek kaşığı ince bulgur
- 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Köfteleri kızartmak için)
Brokoli ve ıspanak beğendi için
- 500 g brokoli (Küp doğranmış)
- 500 g ıspanak (Yıkanıp süzülmüş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Bir tutam kimyon
- 1/2 çay kaşığı muskat (Rendelenmiş)
- 1 çay bardağı kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Yeşil Beğendili Mitite Köfte Nasıl Yapılır?
- Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. Soğanı, ince bulguru, maydanozu, tuzu, karbonatı ve baharatını ekleyip iyice yoğurun.
- Köfte hamurundan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar elde edip avucunuzda yuvarlayın yağ koyduğunuz bir tavada ısıtıp köfteleri kızartın.
- Beğendi için brokoliyi ve ıspanağı buharda 10 dakika haşlayın. Mutfak robotuna aktarıp püre haline getirin.
- Tencereyi ocağın üzerine alıp, yağ eridikten sonra unu ilave edin. Sürekli karıştırarak topaklaşmadan unun kokusu gidene dek kavurun. Sütü ilave edin.
- Unlu süt yoğunlaşınca sebze püresini ekleyin. 5 dakika kadar karıştırın. En son peyniri, tuzu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Karışım yoğunlaşınca ocaktan alın.
- Hazırladığınız brokolili beğendiyi servis tabağına aktarın. Üzerine köfteleri yerleştirin ve servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR