ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SOĞANİ

Soğani

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğani tarifi için malzemeler

  • 6 iri soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 çorba kaşığı biber salçası
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Toz kırmızı pulbiber
  • 1 su bardağı tane sumak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Nane
  • Kekik
  • Kimyon
  • Tuz

Soğani Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in sahur yemekleri  listesinden iyi bir seçim...


Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün. Kapağını kapatıp bulgur yumuşayıncaya ve suyu tamamen çekinceye kadar bekletin. Soğanı soyup rendeleyin.

Bulgur şişince nane, soğan, un, yumurta akı ve tuz ilave edin. Kıvamını buluncaya kadar ara sıra su serperek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Bir tencereyi suyla doldurup tuz ilave edin ve kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ilave edip dağılmamasına dikkat ederek haşlayın. Köfteleri kevgirle suyun içinden alıp servis tabağına dizin.

Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Margarini küçük bir tavada eritip pulbiberi  kızdırın. Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine yayıp yağda kızdırılmış pulbiberi gezdirerek dökün. Sıcak  servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.