ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ OSMANLI USULÜ SAFRANLI ZERDE

Osmanlı usulü safranlı zerde

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Osmanlı usulü safranlı zerde tarifi için malzemeler

  • 1 litre su
  • 100 gr pirinç
  • 200 gr toz şeker
  • 5 gr safran
  • 100 gr gül suyu
  • 40 gr mısır nişastası
  • 10 gr kuru üzüm
  • 110 gr dolmalık beyaz fıstık
  • Süslemek için nar

Osmanlı usulü safranlı zerde Nasıl Yapılır

Lezzet'in tatlı tarifleri ile iftar sofralarınıza tat katın. Ayıklanmış pirinci birkaç kez iyice yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika haşlayın.

Safranı 15 dakika suda bekletin ve kaşıkla iyice ezip rengini çıkarın. Ayrı bir tencerede 1 litre su ile toz şekeri ve safranı kaynatın. Gül suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın.

Zerde koyulaşınca ateşten alıp kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın.

Üzerlerini siyah kuru üzüm, beyaz fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:40

Tarif biraz eksik geldi bana. pirinc suda haslaniyor daha sonra suyu süzülüyormu yoksa o 1litre suya süzmedenmi konuluyor orada acik. beni aydinlatabilirseniz sevinirim. almanyadan sevgilerimle

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.