Osmanlı Usulü Safranlı Zerde

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde
21 Ocak 2021

Yemek sonraları için tüketebileceğiniz hafif tatlılar sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde için

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 100 gr pirinç
  • 200 gr toz şeker
  • 5 gr safran
  • 100 gr gül suyu
  • 40 gr mısır nişastası
  • 10 gr kuru üzüm
  • 110 gr dolmalık beyaz fıstık
  • Süslemek için nar
Osmanlı Usulü Safranlı Zerde

Nasıl Yapılır

  1. Ayıklanmış pirinci birkaç kez iyice yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika haşlayın.
  2. Safranı 15 dakika suda bekletin ve kaşıkla iyice ezip rengini çıkarın.
  3. Ayrı bir tencerede 1 litre su ile toz şekeri ve safranı kaynatın. Gül suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  4. Zerde koyulaşınca ateşten alıp kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın.
  5. Üzerlerini siyah kuru üzüm, beyaz fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo