ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KİRAZ REÇELİ

Kiraz reçeli

Kiraz reçeli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kiraz reçeli tarifi için malzemeler

  • 500 g sarı kiraz  
  • 500 g kırmızı kiraz 
  • 1 kg toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kiraz reçeli Nasıl Yapılır

Kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte yiyeceğiniz nefis kiraz reçeli tarifimiz ;)

  • Kirazları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Toz şeker iyice eridikten sonra 10 dakika kaynatın.
  • Kirazları suyuyla birlikte (Çekirdeklerini çıkartırken suyu akacaktır, bu suyu atmayın) ilave edin. Önce yüksek ateşte 3 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin. 
  • Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkın ve hızlıca karıştırıp hemen ocaktan alın. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde, üzerine ince bir tülbentle örtüp oda ısısında 4-5 saat dinlendirin. Daha sonra temiz büyük bir kavanoza veya küçük kavanozlara aktarın. Kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Cevizli sarı kiraz reçeli tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.