ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KİRAZLI PASTA

Kirazlı pasta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı pasta tarifi için malzemeler

Keki için

  • 400 g tereyağı
  • 400 g toz şeker
  • 8 yumurta
  • 170 g kakao
  • 280 g hazır kek unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı süt

Arası için

  • 500 g kiraz

Labne peynirli krema için

  • 80 g tereyağı
  • 400 g pudra şekeri
  • 280 g labne peynir
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay kaşığı badem aroması

Üzeri için

  • Kiraz

Kirazlı pasta Nasıl Yapılır

Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Ayrı bir kapta kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Sütü ekleyip karıştırın ve hamuru 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Labne peynirli krema için, tüm malzemeyi mikserle iyice çırpın ve bir süre buzdolabında bekletin. Kirazların bütünlüğünü bozmadan çekirdeklerini çıkarın. Pişen keki iki eşit parçaya bölerek katların arasına krema sürüp çekirdeğini çıkarttığınız kirazlardan koyun. Kalan krema ile kekin her tarafını kaplayın. Üzerini kirazla süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.