Ekmek Üstü Kahvaltı Pizzası

Sevgili Zeynep Dinç’den üzeri maydanoz ve kekikle süslenmiş kahvaltılık ekmek üstü pizza tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kahvaltı sofralarında farklı tatlara yer vermek isteyenler için hem pratik, hem de lezzetli ekmek üstü pizza tarifini hazırladık. Üzeri ezine peyniri, sucuk, domates ve yumurta ile zenginleştirilen kahvaltılık pizzaları fırında pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Kahvaltılık ekmek üstü pizza ve grilled cheese tarifine de mutlaka göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ekmek Üstü Kahvaltı Pizzası Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet ekmek
- 200 g tam yağlı ezine peyniri (Çatalla ezilmiş)
- 100 g kaşar peyniri (Dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 adet cherry domates
- 8 dilim dana sucuk
- 1 adet yumurta
- Taze kekik (İnce kıyılmış)
- Taze maydanoz (İnce kıyılmış)
- Karabiber
Ekmek Üstü Kahvaltı Pizzası Nasıl Yapılır?
- Ekmeği önce boydan sonra enden eşit şekilde keserek dört pizza tabanı elde edin.
- Ekmeklerde denge sorunu oluyorsa sırtlarındaki çıkıntı kabukları kesip düzleştirin. Ekmekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine salça sürün.
- Beyaz peynir ve yumurtayı bir kaseye alarak çırptıktan sonra ekmeklerin üzerine sürün.
- Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Domates, kaşar ve sucuk dilimlerini ekmeklerin üzerine yerleştirip biraz taze kekik serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15-20 dakika, peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Taze yeşillik ve karabiber ile sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR