ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BİBER SALÇASI

BİBER SALÇASI

Biber salçası
2 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biber salçası tarifi için malzemeler
  • 4-5 kg salçalık kırmızı biber
  • Tuz
Biber salçası hazırlanışı

  • Biberlerin saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. İri parçalar halinde doğrayıp büyükçe bir tencerede kabukları ayrılmaya başlayana kadar pişirin. Ilınınca kevgirden geçirip kabuklarını ayırın. Biber püresine tuz ilave edip arada bir karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  • Tepsiye yayıp 1-2 gün güneşte bekletin. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!