ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ ZEYTİNLİ POĞAÇA

Zeytinli Poğaça

Genellikle pastanelerde hazır olarak satılan zeytinli poğaça, en lezzetli tarifler arasında yer alır. Peki, evde pastane usulü zeytinli poğaça nasıl yapılır? Pofuduk hamuru ve bol malzemeli iç harcı ile nefis bir tarifle karşınızdayız. Ev yapımı zeytinli poğaça, günün en önemli öğünü olarak sayılan kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Hazırsanız, çay saatleri, öğle araları ve misafir sofralarına yakışacak zeytinli poğaça tarifine geçebiliriz.

En lezzetli ve pratik poğaça tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, pastane usulü bayatlamayan poğaça veya  peynirli poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • Aldığı kadar un
  • 2/3 su bardağı zeytin

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • Susam
  • Dereotu

Zeytinli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Yaş mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Şeker, tuz ve tereyağını ekleyin. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamura çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri ekleyip karıştırın ve hamurdan parçalar kopartıp oval şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 15 dakika bekletin. Yumurta sarısına ayçiçek yağı ekleyip hamurların üzerine sürün. Susam serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Misafir ağırlarken zeytinli poğaçayı, rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinli Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Unu eklerken elekten geçirin ve yavaş yavaş ilave edin.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini örterek 30 dakika bekleyin. Hamur iki katına çıktığı zaman içini doldurmaya başlayabilirsiniz.
  • Hamurları tepsiye dizdikten sonra 20 dakika da bekletin. Bu esnada fırını ısıtmaya başlayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!