ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ ZEYTİNLİ POĞAÇA

Zeytinli poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • Aldığı kadar un
  • 2/3 su bardağı zeytin

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • Susam

Zeytinli poğaça Nasıl Yapılır

Yaş mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Şeker, tuz ve tereyağını ekleyin. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamura çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri ekleyip karıştırın ve hamurdan parçalar kopartıp oval şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15 dakika bekletin. Yumurta sarısına ayçiçek yağı ekleyip hamurların üzerine sürün. Susam serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.