ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ŞEHZADE PİLAVI

Şehzade pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şehzade pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı badem
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Şehzade pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan pilavlara harika bir örnek. Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın. Fıstık ve bademleri 3 dakika kavurun. Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp 10 dakika demlendirin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.