ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PİRUHİ

PİRUHİ

4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piruhi tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı un 2 yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kahve fincanı su 1 çay kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı tuz 1 yumurta akı 5 su bardağı su Yarım çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 çay kaşığı pulbiber İç malzemesi: 100 gr tulum peyniri Yarım demet maydanoz 1 soğan
Piruhi Nasıl Yapılır

 Unun ortasını açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun. Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.


Şefin Yorumu :
EN SEVİLEN HAMURİŞİ
Osmanlı mutfağından miras kalan mantı, erişte, tatar böreği ve piruhi gibi hamurişi çeşitlerin hazırlanışı vakit alıyor. Yapımı biraz zahmeli olsa da bu yemeklerin lezzeti nefis.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.