ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ CHEDDAR PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

Cheddar peynirli fırın makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cheddar peynirli fırın makarna tarifi için malzemeler

  • 500 gr bukle makarna
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 ml süt
  • 1~2 çay kaşığı toz hardal
  • Karabiber
  • 250 gr rendelenmiş cheddar peyniri
  • Tuz

Cheddar peynirli fırın makarna Nasıl Yapılır

Adım Adım Cheddar Peynirli Fırın Makarna Yapımı:

Dünyanın birçok yerinde kullanılan cheddar peyniri, ismini İngiltere'nin Cheddar kasabasından almıştır. Diğer peynir çeşitlerine göre daha sarıdır. Genelde inek sütünden üretilen bu besin; yağlı, sert ve ekşidir. Günümüzde en çok sos, pizza, hamburger ve makarna yapımında eritilerek kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakacak cheddar peynirli fırın makarna tarifine başlayabiliriz.

  • Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün ve sıcak olarak saklayın. Tereyağını tencerede orta ateşte eritin.
  • Unu ekleyip devamlı karıştırarak kavurun. Yavaşça sütü ekleyip bekletmeden hardal tozunu ilave edin.
  • Koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın. 200 gr peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Makarnayı sosa ekleyip iyice karıştırın. Fırına dayanıklı bir servis kabına makarnayı doldurun ve üzerine kalan cheddar peynirini serpip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Cheddar peynirli fırın makarnayı, kadınbudu köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Cheddar Peynirli Fırın Makarnanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarnaların çok haşlanmamasına özen gösterin. Orta ateşte 10 dakika haşlamak yeterli olacaktır.
  • Haşlanan makarnaları süzdükten sonra sudan geçirmeyin, direkt sosla karıştırın.
  • Cheddar peynirine ek olarak rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Fırının ısısını önceden ayarlayın. Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. Aksi takdirde pişirme süresi uzayacaktır.

1 Porsiyon Cheddar Peynirli Fırın Makarna Kaç Kaloridir?

Fırın makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlarda tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, kremalı mantarlı makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

Sofralarınızda yeni tatlara yer vermek ve sağlıklı beslenmek istiyorsanız, pratik tarifler veya makarna tariflerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.