Çikolatalı Yılbaşı Ağacı

Çikolatalı Yılbaşı Ağacı
18 Nisan 2024

Milföyden yılbaşı ağacı yaparak yılbaşı sofranıza lezzetli bir renk katmaya ne dersiniz?

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Yılbaşı Ağacı için

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru 
  • 5 yemek kaşığı sürülebilir fındıklı çikolata 
  • 1 yumurtanın sarısı 

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Çikolatalı Yılbaşı Ağacı

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurunu unladığınız tezgaha alın ve ikiye bölün. Her iki parçayı da merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. 
  2. İlk hamura bir bıçak yardımıyla büyük üçgen şeklinde kesik atın. Üçgenin tamamına sürülebilir çikolatayı sürün. İkinci parça hamuru üzerine kapatın. 
  3. Çikolatanın bittiği yere denk gelmesine dikkat edecek şekilde hamuru işaretli yerlerden üçgen şeklinde kesin. Tabanında ağacın gövdesini oluşturacak uzun bir dikdörtgen şerit kesin. Gövdenin yanında dallarını oluşturmak için her iki taraftan da üçgenin karşılıklı kenarlarını 1’er santim aralıklarla şeritler halinde kesikler atın. Elde ettiğiniz şeritleri aynı yönde 2-3 defa kıvırın. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo