Domatesli Ve Mozzarella Peynirli Pizza

Domatesli Ve Mozzarella Peynirli Pizza
18 Eylül 2020

Mozzarella peyniri, İtalya'da en çok kullanılan peynir çeşitlerinden biridir. Özellikle pizza ve makarnaların içerisinde sık sık kullanılır. Hazırsanız, domatesli ve mozzarella peynirli pizza nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Domatesli Ve Mozzarella Peynirli Pizza için

Malzemeler

Pizza hamuru için

  • 225 gr Köy Ekmeği Karışımı
  • 140 ml su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kuru maya

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr mozzarella peyniri (veya dil peyniri)
  • 6~7 kiraz domates
  • 1 çorba kaşığı şerit doğranmış sarı dolmalık biber
  • 1 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 tutam tuz
Domatesli Ve Mozzarella Peynirli Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Su ve zeytinyağını ekmek makinesinin pişirme haznesine dökün. Unu sıvı karışımın üzerini tamamen örtecek şekilde ilave edin.
  2. Haznenin bir köşesine tuz, karşı köşesine şekeri ekleyin. Unun ortasını açıp mayayı ekleyin.
  3. Hazneyi makinenin içine yerleştirin. Hamur programını seçip makineyi çalıştırın. Program bitiminde hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile incelterek açın.
  4. Mozzarella peynirini ufak doğrayın. Domatesleri 4 dilime kesin. Domates püresi, bir tutam tuz ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
  5. Sosu hamurun üzerine döküp kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Peynir ve domates dilimlerini hamurun üzerine değişimli olarak yan yana yerleştirin.
  6. Zeytin dilimleri ve sarı biberi ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alana kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Nefis margarita pizza tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo