ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ELMALI VE FRENK ÜZÜMLÜ CRUMBLE

Elmalı Ve Frenk Üzümlü Crumble

Crumble; tereyağı, un ve şekerin pişirildikten sonra ufalanmasıyla hazırlanan bir tariftir. Tatlı ve tuzlu versiyonları olsa da, genellikle meyveler eşliğinde sunulur. Crumble denildiğinde ilk akla gelen çeşit ise, şüphesiz apple crumble'dır. Malzemeleriniz hazırsa, hafifliği ile çok beğenilen elmalı ve frenk üzümlü crumble tarifine başlayabiliriz.

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz fit elmalı crumble tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Ve Frenk Üzümlü Crumble Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 elma
  • Yarım su bardağı frenk üzümü
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Hamur için

  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı un
  • 60 gr soğuk tereyağı

Servis için

  • Vanilyalı dondurma
  • Frenk üzümü
  • Antep fıstığı

Elmalı Ve Frenk Üzümlü Crumble Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor. Elmaları iri küp halinde doğrayın. Tereyağını eritin. Elma, şeker ve vanilyayı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp frenk üzümü ilave edin ve karışımı fırın kabına aktarın. Tereyağını küp şeklinde doğrayın. Şeker ile unu harmanlayıp tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamuru elmaların üzerine ufalayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. Vanilyalı dondurma, Antep fıstığı ve frenk üzümü ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!