Beşamel Soslu Ve Soğanlı Tart

Beşamel Soslu Ve Soğanlı Tart
18 Eylül 2020

Makarnaların en lezzetli eşlikçisi olan beşamel sosu, bu kez tart yapımında kullandık. Milföy hamuru ile kolayca hazırlanan tartı, öğle molalarında ve çay saatlerinde servis edebilirsiniz. Hazırsanız, beşamel soslu ve soğanlı tart yapımı için tarif detaylarına başlayabiliriz.

Tadına doyamayacağınız pratik soğanlı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Beşamel Soslu Ve Soğanlı Tart için

Malzemeler

  • 4 milföy hamuru
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 80 gr beyaz peynir
Beşamel Soslu Ve Soğanlı Tart

Nasıl Yapılır

Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Azar azar süt ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp beyaz peynirleri içine ufalayarak karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak tart kalıplarını yağlayıp hamurları kalıba yerleştirin. Soğanı içlerine paylaştırıp üzerine beşamel sostan doldurun. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo