ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU VE SOĞANLI TART

Beşamel soslu ve soğanlı tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu ve soğanlı tart tarifi için malzemeler

  • 4 milföy hamuru
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 80 gr beyaz peynir

Beşamel soslu ve soğanlı tart Nasıl Yapılır

Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Azar azar süt ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp beyaz peynirleri içine ufalayarak karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak tart kalıplarını yağlayıp hamurları kalıba yerleştirin. Soğanı içlerine paylaştırıp üzerine beşamel sostan doldurun. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Tadına doyamayacağınız pratik soğanlı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.