ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KELECOŞ

Kelecoş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kelecoş tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı nohut
  • 1.5 çay bardağı şeker fasulye
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1.5 çay bardağı dövme buğday
  • Yarım kg yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kelecoş Nasıl Yapılır

Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Nohut, fasulye ve buğdayı bir miktar su ile aynı tencereye alıp haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Soğan yumuşayınca kuşbaşı etleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etler pişmeye yakın baklagilleri ekleyip 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu geniş bir kapta iyice karıştırın. Üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın ve azar azar tencereye ekleyin. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı, ayçiçeği yağı ve kırmızı pul biberi yarım dakika ısıtın. Çorbayı servis kaselerine aktarın. Üzerine tereyağlı ve biberli sostan gezdirip sıcak servis yapın.

Not: Yemeğin suyunu istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.