ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SOĞANLI TART

Soğanlı Tart

Soğanlı tart nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Malzemeler hazırsa, nefis soğanlı tart tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğanlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 350 gr un
  • 225 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 3 yumurta sarısı

Dolgusu için

  • 9 soğan
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı dijon hardalı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 60 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Soğanlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Un ve tereyağını mutfak robotunda kırıntı halini alıncaya kadar karıştırın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sararak 2 saat buzdolabında soğutun.
  • Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tereyağını tavada eritin ve piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sirke, tuz, karabiber, şeker, hardal ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte pişirip soğumaya bırakın. Tart kalıbını fırça yardımıyla yağlayın.
  • Hamuru merdane ile açıp kalıbın içerisine yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için fasulye veya nohut doldurun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Üzerindekileri alıp 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Tartı kalıptan dikkatlice çıkartıp soğan karışımını içine doldurun.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!