ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ AHUDUDULU PAY

Ahududulu Pay

Ahududulu pay

Gülgiller familyasının bir üyesi olan ahududunun ana vatanı Kuzey Asya ve Avrupa topraklarıdır. Ülkemizde en çok Karadeniz kıyılarında yetiştirilir. Diyet listelerine girmeyi başaran bu meyve, antioksidan özelliği sayesinde kanser riskini de azaltır. Yaşlanmayı yavaşlatmasının yanı sıra hafızayı da güçlendirir. Pay ise, daha çok Avrupa ülkelerinde hazırlanan çıtır bir tatlıdır. Genellikle meyve ve soslar eşliğinde sunulur. Hazırsanız, gelin ahududulu pay nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahududulu Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 200 gr tereyağı 
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 5-6 çorba kaşığı soğuk su
  • 1 tutam tuz

İç malzeme:

  • 600 gr ahududu
  • 1 paket çilekli puding 
  • 2 .5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı tozşeker

Ahududulu Pay Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edin. 
  • Parmaklarınızla karıştırarak pütürlü bir hamur hazırlayın.  Soğuk su ekleyip yoğurun.
  • Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp pütürsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru biri daha büyük iki parçaya ayırın.
  • Üzerini alüminyum folyo ile örtüp buzdolabında bekletin. Hamurları un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın.  
  • Pudingi sütle hazırlayıp soğuması için bekletin. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
  • İçine soğuk pudingi döküp yayın. Üzerini ahududularla kaplayın. Diğer hamurun ortasını kalp şekilli bir kalıpla kesip ahududuların üzerine  kapatın.
  • Kenar kısımlarını  parmağınızla bastırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Isı ayarını 180 dereceye indirip 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp üzerine toz şeker serpiştirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
  • Ahududulu pay tarifini lezzetlendirmek için, üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ahududulu Pay Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tereyağı dışındaki malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.
  • Hamuru hazırlarken bir kez mikserden geçirin. Bu sayede tortu oluşumu engelleyebilirsiniz.
  • Pay hamurunun kırılmasını önlemek için mutlaka tart kalıbı kullanın.
  • Kalıbın tabanını tereyağı ile yağlayın. Böylece daha kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.

1 Porsiyon Ahududulu Pay Kaç Kalori?

  • Ahududulu payın bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Çay saatlerinde sunabileceğiniz pratik tart tarifleri mi arıyorsunuz? Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen çilekli tart tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!