ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇİLEKLİ TART

Çilekli Tart

Ana vatanı Amerika olarak bilinen çilek, gülgiller familyasındandır. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren bu besin, ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde, toksinlerin giderilmesine yardımcı olur. Cilt sağlığını koruduğu için, maske yapımında da kullanılır. Dünyanın birçok yerinde tüketilen tart ise; çilek, muz, böğürtlen ve şeftali gibi meyvelerle birlikte sunulur. Dilerseniz, kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için hazırlayabileceğiniz jöleli çilekli tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri için

  • 300 gr çilek
  • Yarım çay bardağı file Antep fıstığı
  • Nane yaprağı

Çilekli Tart Nasıl Yapılır?

  • Pratik tart tarifleri arasında iyi bir seçim. Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin.
  • Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ekleyip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun.
  • Çilekleri saplarından ayırıp uzunlamasına dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Çileklerin üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve nane yapraklarıyla süsleyin.
  • Pratik çilekli tartın üst kısmını ev yapımı çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tart yapımında dikkat edilmesi gereken ilk nokta, malzemelerin soğuk olmasıdır. Tarife başlamadan önce malzemeleri dolapta bekletin.
  • Hamuru hazırladıktan sonra tortu oluşmaması için, bir kez mikserden geçirin.
  • Vaktiniz varsa, hamurun üzerini streçle örtün ve 15 dakika bekletin.
  • Tartın çıtır olması ve kırılmaması için mutlaka tart kalıbı kullanın.
  • Pişen hamuru kalıptan çıkarmadan önce soğumasını bekleyin. Aksi takdirde tart dağılmaya başlayacaktır.
  • Çileklerin daha parlak görünmesi için, meyveli tart jölesi ve sulandırılmış çilek reçeli dökebilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli Tart Kaç Kaloridir?

Çilekli tartın bir porsiyonu, yaklaşık 260 kaloridir. İçeriğinde şeker ve karbonhidrat bulunduğundan, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Alternatif olarak havuçlu kabaklı tart tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen tart tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, şeker yerine doğal meyvelerle hazırlanan şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.