KAHVALTI ÇÖREĞİ

10 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kahvaltı çöreği tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Tuz 1 patates 125 gr margarin 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı yoğurtİç malzeme için:Yarım demet maydanoz 200 gr ufalanmış beyaz peynir 6 dilim dana jambon 2 çay kaşığı pul biberÜzeri için:1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı anason tohumu yada rezene tohumu
Kahvaltı çöreği hazırlanışı

Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın. Jambonu doğrayıp bir kaseye alın. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına (sosis kalınlığında) kenarlardan yarımşar santim boşluklar kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin. Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın. Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin. Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason tohumu serpiştirin. 200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!