Arap Poğaçası

Gevrek dışı, kuruyemiş dolgulu içi ile tatlı bir poğaça tarifini sizlere sunuyoruz. 'İran poğaçası' olarak da geçen bu poğaça, çay ve kahvelerinizin yanında lezzetli bir eşlikçidir. Pudra şekeri, fındık ve ceviz ile hazırlanan Arap poğaçası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Okurlarımız tarafından çok sevilen 3 2 1 poğaça, mayasız poğaça ve tereyağlı peynirli poğaça tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Arap Poğaçası Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr un
- 300 gr katı yağ
- 120 gr pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 100 gr yoğurt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
İçi için:
- 50 gr toz fındık
- 100 gr dövülmüş ceviz
- 25 gr pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı bal
Arap Poğaçası Nasıl Yapılır?
- Tereyağı çırpma kabına alınarak çırpılır.
- Pudra şekeri, yumurta ve yoğurt ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
- Kabartma tozu, un eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
- Homojen bir kıvam aldığında streçleyerek kenarda bekletilir.
- İç harç için pudra şekeri, bal, ceviz ve fındık tozu eklenerek hamur kıvamına getirilir.
- Poğaça hamuru açılarak yuvarlaklar kesilir. İç kısmı için hazırlanan harçtan parçalar koyularak yarım ay şeklinde kapatılır.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek çatalla iz verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR