Etli Pide

Etli pide, ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi'nde tüketilir. Genellikle koyun veya kuzu kıymasıyla hazırlanır. Gün sohbetlerinde, özel günlerde veya çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis etli pide nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Etli Pide Tarifi İçin malzemeler
Hamur için
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı yaş maya
- 2 kahve fincanı ılık su
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı kepekli un
İç malzeme
- 250 gr koyun kıyması
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 soğan
- 1 domates
- Tuz
- karabiber
- 2 çorba kaşığı mısırözüyağı
- 4 kiraz domates
Etli Pide Nasıl Yapılır?
- Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp maya ve suyu ilave edin.
- Pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için en az yarım saat kadar bekletin.
- İç malzeme için soğan ve domatesi soyup kıyın. Derin bir kaba alıp kıyma, kıyılmış maydanoz,tuz, mısır özü yağı ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Kepekli un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizde bastırarak pide şeklini vererek açın.
- Fırın tepsisini yağlayıp 2 çorba kaşığı kadar kepekli undan serpin. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine önceden hazırladığınız kıymalı iç malzemeden paylaştırın.
- İkiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Detaylı anlatımıyla kıymalı pide harcına buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR