ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ PATATESLİ VE SUCUKLU MANTI

Patatesli ve sucuklu mantı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve sucuklu mantı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Hamur malzemesi 1 yumurta Yarım su bardağı su Aldığı kadar un Tuz İç malzemesi: Yarım kangal Aytaç sucuk 1 soğan 1 patates 2

3 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım demet maydanoz 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Rendelenmiş kaşar peyniri Karabiber Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Yarım çay bardağı su

Patatesli ve sucuklu mantı Nasıl Yapılır

Yoğurma kabına yumurtayı kırın. Su, tuz ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

İç malzemesini hazırlamak için; patatesi haşlayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin. Sucuğu küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Sucuğu ekleyip birkaç dakika kavurun. Rendelenmiş patates, karabiber ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Hamuru ince yufka şeklinde açın ve küçük kareler halinde kesin. Sucuklu karışımı kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde kapatın.

Derin bir tencereye su doldurup kaynatın. Hazırladığınız mantıları birer birer kaynar suya atıp pişirin.

Mantıları suyun içinden kevgirle alın. Servis tabağına bir kat mantı yayın. Üzerine ceviz ve kaşar peyniri serpin. Bir kat daha daha mantı yayın, tekrar ceviz ve kaşar peyniri serpin.

Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiber ilave ederek kızdırın. Yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın. Hazırladığınız sosu mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.