ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ AÇMA

Açma

Açma

Pastane kıvamında nefis açma nasıl yapılır? Eğitmen şef Açma Tekniklerini anlatıyor.

Pastane tadında lezzetli mi lezzetli açmalar yapmak ister misiniz? Peki, açma nasıl yapılır? Açma hamuru nasıl hazırlanır? Açma yapmak için pratik tarif nedir? Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef Arif Akdaş açma yapmanın püf noktalarını anlatıyor. Açma için yoğurma, çevirme, açma, mermerde ve geleneksel yöntem olan havada bağlama tekniklerini; pastane kıvamında lezzetli açmalar yapmak için gerekli olan önemli noktaları videomuzda bulabilirsiniz.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz hamur işi tarifleri arıyorsanız, pratik bir şekilde hazırlanan bayatlamayan poğaça veya mayasız poğaça tarifine de göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

3 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Açma Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 1 kg un
  • 100 gr şeker
  • 25 gr tuz
  • 100 gr katıyağ
  • 50 gr yaş maya
  • 100 gr sıvıyağ
  • 500-600 ml su

Üzeri için:

  • 3 yumurta sarısı
  • Az miktarda çörek otu

Açma Nasıl Yapılır?

  • Önce tuz, şeker, katı yağ ve sıvı yağı mikserde yoğuruyoruz.
  • Un, maya ve suyumuzu ilave edip hamur homojen bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Hamurları bezelere bölüp yuvarlıyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurları açıp arasına tereyağını koyup sarıyoruz.
  • Bu işlemin ardından son şeklini verip en az 50 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüp çörek otunu serpiştirip 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
  • Hazırladığınız açmaları, şeftali reçeli ile birlikte servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pofuduk Açma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne çok sert olmalı. Orta kıvamda olmalı.
  • Hamur iyice açılmalı.
  • Hamura son şeklimizi verirken iyi dinlenmeli, yoksa kat kat olmaz
  • Açma hamurunu hazırlarken dinlendirme işlemi oldukça önemlidir. Hem şekil vermeden önce, hem de şekil verdikten sonra üzerini kapatarak dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
  • Mayanın daha çabuk çözülebilmesi için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Açmaların daha yumuşak olması için, bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Açmanın iç harcına lor peyniri, kaşar peynir veya zeytin ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Açma Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan açmanın bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Açmanın boyutuna göre kalori değeri 250-350 arasında değişebilir. Kaşar peynirli açma ise ortalama 400 kalori civarındadır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!