ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ AÇMA

Açma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Açma tarifi için malzemeler

  • 2 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 6 su bardağı un
  • 150 gr margarin
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Açma Nasıl Yapılır

Adım Adım Açma Tarifi:

Genellikle pastanelerde satılan açma, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Poğaçaya benzer bir şekilde sunulsa da, farklı tekniklerle hazırlanır. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu besin; patatesli, peynirli ve zeytinli çeşitleriyle sunulur. Bazı yörelerde üst kısmına şarküteri ürünleri eklendiği için 'pizza açması' olarak da bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı açma tarifine başlayabiliriz.

  • İlk olarak süt ve suyu karıştırın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
  • Unu geniş bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışımı, yağı ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Gerekirse un ekleyin. Üzerini nemli bir bez ile örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın. İçine 1 çay kaşığı kadar yumuşak margarin yerleştirip uçlarından büzerek yuvarlayın.
  • 30 dakika daha bekletin. Hamurları uzatarak şerit haline getirin ve iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevirerek bükün. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dakika ılık bir yerde bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Hazırladığınız açmaları, elma reçeli ile birlikte servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Açma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Açma hamurunu hazırlarken dinlendirme işlemi oldukça önemlidir. Hem şekil vermeden önce, hem de şekil verdikten sonra üzerini kapatarak dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
  • Mayanın daha çabuk çözülebilmesi için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Açmaların daha yumuşak olması için, bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.

1 Porsiyon Açma Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan açmanın bir porsiyonu, yaklaşık 410 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz hamur işi tarifleri arıyorsanız, pratik bir şekilde hazırlanan mayasız poğaça tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.