Açma
26 Aralık 2020

Pastane kıvamında nefis açma nasıl yapılır? Eğitmen şef Açma Tekniklerini anlatıyor.

Pastane tadında lezzetli mi lezzetli açmalar yapmak ister misiniz? Peki, açma nasıl yapılır? Açma hamuru nasıl hazırlanır? Açma yapmak için pratik tarif nedir? Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef Arif Aktaş açma yapmanın püf noktalarını anlatıyor. Açma için yoğurma, çevirme, açma, mermerde ve geleneksel yöntem olan havada bağlama tekniklerini; pastane kıvamında lezzetli açmalar yapmak için gerekli olan önemli noktaları videomuzda bulabilirsiniz.

1 Porsiyon Açma Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan açmanın bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Açmanın boyutuna göre kalori değeri 250-350 arasında değişebilir. Kaşar peynirli açma ise ortalama 400 kalori civarındadır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. 
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Açma için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 kg un
  • 100 gr şeker
  • 25 gr tuz
  • 100 gr katıyağ
  • 50 gr yaş maya
  • 100 gr sıvıyağ
  • 500-600 ml su

Üzeri için:

  • 3 yumurta sarısı
  • Az miktarda çörek otu
Açma

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Hazırladığınız açmaları, şeftali reçeli ile birlikte servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne çok sert olmalı. Orta kıvamda olmalı.
  • Hamur iyice açılmalı.
  • Hamura son şeklimizi verirken iyi dinlenmeli, yoksa kat kat olmaz
  • Açma hamurunu hazırlarken dinlendirme işlemi oldukça önemlidir. Hem şekil vermeden önce, hem de şekil verdikten sonra üzerini kapatarak dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
  • Mayanın daha çabuk çözülebilmesi için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Açmaların daha yumuşak olması için, bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Açmanın iç harcına lor peyniri, kaşar peynir veya zeytin ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo