ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MUHALLEBİLİ TART

Muhallebili Tart

Muhallebi ve tart tarifini hiç birlikte denediniz mi? Altı çıtır hamurla kaplanan tartın, üst kısmında muhallebi ve meyve dilimleri kullanılır. Hazırsanız, sofralarınıza renk katacak muhallebili tart nasıl yapılır görelim.

Tart yapımında ihtiyaç duyacağınız muhallebi tarifini notlarınız arasına ekleyin. Birbirinden lezzetli ve pratik tart tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 275 gr un
  • 125 gr pudra şeker
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt

Muhallebisi için

  • 250 gr tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Yarım su bardağı frambuaz
  • Yarım su bardağı yaban mersini
  • Yarım su bardağı böğürtlen
  • 20 gr eritilmiş bitter çikolata

Muhallebili Tart Nasıl Yapılır?

  • Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun.
  • Hamuru buzdolabı poşetine sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Büyük tart kalıbını yağlayın. Tart hamurunu kalıba yerleştirin.
  • Üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
  • Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin. Tart hamurunun üzerine eritilmiş çikolatayı yayın. Çikolata donana kadar bekletip kremayı yayın.
  • Soğuyunca üzerine meyveleri yerleştirin. Buzdolabında bekletip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu için, çikolatalı tart tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!