ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ZEYTİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

Zeytinli Cevizli Kurabiye

Zeytinli cevizli kurabiye

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Hayat Tuana @firdevs_kitchen tarifiyle Zeytinli cevizli kurabiye.

Etkinliğe katılmaya karar verdiğimde bahçe ile yayladan toplanan zeytin ve ceviz geldi aklıma. Zeytinli cevizli kurabiyeye de çok yakınlarda gittiğim bir davette rastlamıştım. İlginç bir birleşen ve tattığınız an vazgeçemeyeceksiniz.

Zeytinsiz yapamam diyenler için, otlu zeytinli focaccia ve zeytinli poğaça tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g un
  • 125 g margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz (Bıçakla iri kıyılmış)
  • 1 su bardağı zeytin (Dilimlenmiş)
  • 1 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • 1 paket kabartma tozu

Zeytinli Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın. Katı yağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, sirke ve kabartma tozunu derin bir kaba alarak karıştırın.
  • Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında azar azar un ekleyin. Cevizi ilave edin ve son olarak zeytini koyun.
  • Zeytinin renginin hamura geçmemesi için çok sıkmadan karıştırın. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Hafifçe yuvarlayarak fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki ve alt–üst ayarı açık fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Aydanca Yorum

  • Hamurda zeytine de bayılırım, cevize de. Ama onları birleştirmek benim bile aklıma gelmemişti.
  • Bunu kim yaptıysa şapka çıkarıyorum. Bu yıl benim bonuslu yıldızım bu kurabiyelere. Hamurda yoğurt ve sirkeyi aynı anda kullanmak kimya olarak anlamsız olduğundan sirkeyi çıkardım ve zeytin dilimi yerine de zeytin ezmesi kullandım.
  • Hamuru iki bezeye ayırdım ve birine zeytin ezmesi ekleyip siyah bir hamur elde ettim.
  • Her bir bezeyi 30 gr olarak ayırdım ve biri sade biri zeytinli toplam 60 g hamuru avuç içimde yuvarladım ve ortaya güzel bir görüntü çıktı. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!