ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ OTLU & ZEYTİNLİ MAYASIZ FOCACCİA

Otlu & Zeytinli Mayasız Focaccia

Otlu & zeytinli mayasız focaccia

Sevgili Zeynep Dinç'den İtalyan mutfağından özgün bir tarifle karşınızdayız. Hem yemeklerin yanında, hem de sade bir şekilde sunulan focaccia, meze olarak da tüketilir. Yapımında zeytin, baharat, soğan, salam, vişne gibi farklı malzemeler kullanılır. Kullanılan malzemeye göre tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, otlu ve zeytinli focaccia tarifine geçebiliriz.

Diğer focaccia çeşitleri; focaccia sandviç, yaban mersinli focaccia, vişneli focaccia.

Alternatif olarak puf ekmek ve yağlı ekmek tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu & Zeytinli Mayasız Focaccia Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 bardak un
  • 3/4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket (5 g) kabartma tozu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu

Üzeri için

  • 25 - 30 adet siyah zeytin
  • 1 adet köy biberi (halka halka dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı pul biberli sızma zeytinyağı

Otlu & Zeytinli Mayasız Focaccia Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba aldıktan sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerinde istediğiniz şekil ve büyüklükte elinizle bastırarak yayın. Üzerine biber halkalarını ve zeytinleri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında önce 20 dakika pişirdikten sonra hızlıca fırından çıkarıp üzerinde pul biberli sızma zeytinyağını gezdirin ve tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar 10 - 15 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Otlu, Zeytinli Focaccia Kaç Kalori?

  • Otlu ve zeytinli focaccianın bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!