ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ TUZLU PASTANE KURABİYESİ

Tuzlu pastane kurabiyesi

Kaç
Kişilik

40 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu pastane kurabiyesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Ay çekirdeği içi

Tuzlu pastane kurabiyesi Nasıl Yapılır

Un hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük olacak şekilde parçalar kopartıp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bir kısmına susam, bir kısmına çörek otu kalanına ise ay çekirdeği içi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirip servis yapın.  

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.