ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ TİRAMİSULU KURABİYE

TİRAMİSULU KURABİYE

20 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tiramisulu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 113 g tereyağı
  • 80 g pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 300~325 g un
  • 20 g çekilmiş badem
  • 20 g krema
  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi

Kreması için

  • 100 g krem beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tiramisulu kurabiye Nasıl Yapılır

Tereyağı ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un, badem, krema ve kahveyi ekleyerek yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru hafifçe unladığınız tezgahta bir merdane ile yarım cm inceliğinde açın. Dilediğiniz şekildeki kurabiye kalıbıyla kalıplar çıkartıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kremasını hazırlamak için krem beyaz peynir, tarçın ve pudra şekerini iyice karıştırın. Hazırladığınız kremayı iki kurabiye arasına çok ince sürüp kurabiyeleri birleştirip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!