Şekerlemeli Kurabiye

Şekerlemeli Kurabiye
15 Eylül 2020

Çocukların çok seveceği lezzetli ve pratik bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Esmer şeker, zencefil ve vanilya esansı ile hazırlanan şekerlemeli kurabiyeyi, farklı çeşitleriyle birlikte sunabilirsiniz. 2 yaşından büyük bebeklere ve çocuklara sunulan bu kurabiyeler, meyve parçaları ile tatlandırılabilir. Hazırsanız, şekerlemeli kurabiye yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak elmalı erikli tatlı ve kakaolu badem püresini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şekerlemeli Kurabiye için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 115 gr. margarin
  • Bir tutam tuz
  • Birkaç damla vanilya esansı
  • 175 gr. tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
Şekerlemeli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Şeker, margarin, tuz ve vanilyayı krema haline getirin.
  2. Unu, kakaoyu ve zencefili az miktarda su ekleyerek karıştırın, sonra da karışıma ekleyin.
  3. Hamuru yaklaşık 5 mm. kalınlığında açın. Ay ve yıldız kalıplarıyla parçalar kesin. 190 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  4. Son olarak da hazır şekerli krema ve şeker kaplanmış kirazlarla süsleyin. Afiyet olsun.

Şekerlemeli Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Öncelikle tarifte kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  2. Kurabiye yapımında beyaz un yerine tam buğday unu, toz şeker yerine esmer şeker kullanın.
  3. 2 yaşından küçük bebeklere şeker içeren hamur işi tarifleri vermekten kaçının.
  4. Şekerlemeli kurabiyeleri bebeğinize vermeden önce doktorunuza danışın.
  5. Tatlandırmak için elma püresi kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo