ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ SCONE

Scone

Scone

Şef Hakan Özfırıncı'dan @hakanozfrnc çay ve kahvelerin yanına yakışacak nefis bir ikramlığımız var. Genellikle kabartma tozu ve buğday ile hazırlanan scone, çörek çeşitlerinden biridir. İngiliz ve İrlanda mutfağında sık sık tüketilen scone, isteğe göre tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Tatlı versiyonlarında çöreğin içerisine reçel sürülürken, tuzlu çeşitlerinde peynir kullanılır. Listedeki malzemeler hazırsa, scone nasıl yapılır sorusu için nefis tarifimizi sizlerle buluşturuyoruz.

Alternatif olarak kalabalık sofraların en lezzetli ikramlığı olan kolay paskalya çöreği ve nefis tahinli çörek tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Scone Tarifi İçin malzemeler

  • 110 g un                                   
  • 130 g tereyağ                                   
  • 170 g krema                                     
  • 2 g karbonat                                
  • 7 g kabartma tozu                                      
  • 3 g tuz                                           
  • 6 dilim cheddar peynir                              
  • 6 yaprak fesleğen 

Scone Nasıl Yapılır?

  • Cheddar ve fesleğen hariç diğer malzemeleri bir kaba alarak karıştırın  ve kuru malzeme kalmayacak şekilde yoğurmaya devam edin.
  • Daha sonra  cheddar peyniri ve fesleğeni gelişigüzel doğrayarak  hamura ilave edin ve yoğurma işlemini tamamlayın.  
  • Hamuru 1-1.5 santimetre kalınlığında açın. Daha sonra 8 santimetre çapında çember ile keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kahverengi olana kadar pişirin.
  • Fırından alarak ılık servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!