Scone

Şef Hakan Özfırıncı'dan @hakanozfrnc çay ve kahvelerin yanına yakışacak nefis bir ikramlığımız var. Genellikle kabartma tozu ve buğday ile hazırlanan scone, çörek çeşitlerinden biridir. İngiliz ve İrlanda mutfağında sık sık tüketilen scone, isteğe göre tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Tatlı versiyonlarında çöreğin içerisine reçel sürülürken, tuzlu çeşitlerinde peynir kullanılır. Listedeki malzemeler hazırsa, scone nasıl yapılır sorusu için nefis tarifimizi sizlerle buluşturuyoruz.
Alternatif olarak kalabalık sofraların en lezzetli ikramlığı olan kolay paskalya çöreği ve nefis tahinli çörek tarifini deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Scone Tarifi İçin malzemeler
- 110 g un
- 130 g tereyağ
- 170 g krema
- 2 g karbonat
- 7 g kabartma tozu
- 3 g tuz
- 6 dilim cheddar peynir
- 6 yaprak fesleğen
Scone Nasıl Yapılır?
- Cheddar ve fesleğen hariç diğer malzemeleri bir kaba alarak karıştırın ve kuru malzeme kalmayacak şekilde yoğurmaya devam edin.
- Daha sonra cheddar peyniri ve fesleğeni gelişigüzel doğrayarak hamura ilave edin ve yoğurma işlemini tamamlayın.
- Hamuru 1-1.5 santimetre kalınlığında açın. Daha sonra 8 santimetre çapında çember ile keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kahverengi olana kadar pişirin.
- Fırından alarak ılık servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR