ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KÜL KURABİYESİ

Kül Kurabiyesi

Kül kurabiyesi

Kül kurabiyesi nasıl yapılır diye merak edenler için enfes bir tarifim var. Hafif tatlılar sevenlerin favorisi olacak kül kurabiyesini, 20 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz.

Alternatif olarak elmalı kurabiye tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Aslican Çikolatalı tatlılara bayılırım.
12 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kül Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Kül Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pudra şekeri, margarin, yumurta, sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu bir kabın içerisine koyun.
  • Karışıma azar azar un ilave edin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Hamurlara avuç içinizle yuvarlak şekil verin. (Dilerseniz, kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz.)Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyelerinizi pişirin.
  • Kurabiyeleri buzdolabında 5-8 dakika bekletip sıcaklıklarının geçmesini sağlayın. (Oda sıcaklığında da bekletebilirsiniz.)
  • Geniş bir kasenin içerisinde kakao ve pudra şekerini karıştırın. Soğumaya başlayan kurabiyeleri karışıma alın ve bulayın.
  • Servis tabağına dizdikten sonra, kalan karışımdan bir tutam serpiştirebilirsiniz.
  • Not: Sıvı yağ miktarı yarım çay bardağını geçmemelidir. Aksi takdirde çok yağlı oluyor.  
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!