ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ LORLU VE TURNA YEMİŞLİ KURABİYE

Lorlu Ve Turna Yemişli Kurabiye

Lorlu ve turna yemişli kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lorlu Ve Turna Yemişli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 500 g lor peyniri (Tatlı lor)
  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 100 g turna yemişi (Tazesi veya kurutulmuşu)

Üzeri için:

• Toz şeker

Lorlu Ve Turna Yemişli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını, yumurtaları ve toz şekeri krem haline gelene kadar çırpın. Lor peynirini ekleyip spatula ile karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu harmanlayın. Unlu karışımı tereyağlı karışıma azar azar ilave ederek tüm malzemeyi birbirine yedirin. En son turna yemişini ilave edin. Hafifçe karıştırın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp üzerini toz şekere bulayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!