Limonlu biberiyeli kurabiye

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Limonlu biberiyeli kurabiye tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 3 su bardağı un
- 2.5 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
- Bir tutam tuz
Limonlu biberiyeli kurabiye Nasıl Yapılır
Geniş bir kasede tereyağı ve toz şekeri krema
kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla
çırpın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi,
vanilya esansı ve unu ilave edip karıştırın.
Taze biberiye ve tuzu ekleyin. Hamurun
üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında
30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı
kağıt arasında açıp kurabiye kalıbıyla kesin.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede hafif
kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Ilık servis yapın.
Bu nefis kurabiyeyi bir kere denediğinizde bir daha vazgeçemeyeceksiniz.
Bu nefis kurabiyeyi bir kere denediğinizde bir daha vazgeçemeyeceksiniz.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!