ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KIRMIZI BİBERLİ VE JAMBONLU KURABİYE

Kırmızı biberli ve jambonlu kurabiye

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı biberli ve jambonlu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 25 g tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 225 g un
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3~4 dal dereotu
  • 6 dilim jambon
  • 1 kırmızı kapya biberi

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Kırmızı biberli ve jambonlu kurabiye Nasıl Yapılır

Eritip soğuttuğunuz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Süt, un, toz hardal, kırmızı toz biber, ince kıydığınız dereotu, jambon ve kırmızı kapya biberini ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla 3 cm inceliğinde açın. Hamurdan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.