Kırmızı biberli ve jambonlu kurabiye

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kırmızı biberli ve jambonlu kurabiye tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 25 g tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- 225 g un
- 1 çay kaşığı toz hardal
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3~4 dal dereotu
- 6 dilim jambon
- 1 kırmızı kapya biberi
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kırmızı biberli ve jambonlu kurabiye Nasıl Yapılır
Eritip soğuttuğunuz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Süt, un, toz hardal, kırmızı toz biber, ince kıydığınız dereotu, jambon ve kırmızı kapya biberini ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla 3 cm inceliğinde açın. Hamurdan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve kekik serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!