ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAŞAR PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE

Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 225 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 7~8 dal taze kekik veya
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ekleyin. Hazırladığınız hamuru tezgaha alın ve üzerine un serpip merdane yardımıyla yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Kurabiye kesme kalıpları ile kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.

Sade tuzlu kurabiye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!