ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ EV YAPIMI TUZLU KURABİYE

Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye

Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye

Pastane lezzetinde kıyır kıyır tuzlu kurabiye yapmak ister misiniz? Peki, tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye tarifimiz Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü eğitmen şefi Arif Akdaş'tan geliyor... İşte lezzetli mi lezzetli tuzlu kurabiye tarifi, yapım aşamaları ve tuzlu kurabiyenin püf noktaları... Önce malzemelere ardından yapımına yakından bakalım...

1 Adet Tuzlu Kurabiye Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet tuzlu kurabiye, yaklaşık 90 kaloridir. Kilo kontrolünde olan kişilerin ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Aniden gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz kurabiye tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, hafif, lezzetli yaban mersinli kurabiye veya elmalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 275 gr tereyağı
  • 13 gr tuz
  • 25 gr şeker
  • 5 gr yaş maya veya 3 gr instant maya

ÜZERİ İÇİN:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Az miktarda çörek otu ve susam

Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

     
  • Yağı, şekeri, tuzu mikserde çeviriyoruz. Yağ homojen bir kıvam alana kadar bu işleme devam ediyoruz.
  • Un ve mayayı ilave edip hamurumuz kıvam alana kadar yoğuruyoruz
  • Hamurumuzu mermerde veya tezgahta toparlayıp şekil verme aşamasına geçiyoruz.
  • 160-165 derece arası 25 dakika pişirmek tarif için uygun.

Tuzlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamuru yoğururken tereyağın kesinlikle fazla erimemesine dikkat etmeliyiz. Aksi taktirde hamurun yağı eriyecek ve gevrekliğini kaybedecektir.
  • Kurabiye hamurumuza su ilave etmiyoruz. Su kurabiyemizin daha gevrek olmasına engel olacaktır.
  • Hamurumuzu yoğururken çok fazla yoğurmayacağız. Elastikleşme istediğimiz bir şey değil. Pişirme esnasında fırında küçülme yapacağı için iç dokusunda gevrek yapıyı bozar
  • Pişirme esnasında renk ve parlaklık için çok az miktarda yumurta sarısına şeker veya pekmez ilave edebilirsiniz. 2 yumurtaya yarım çay kaşığı şeker ya da pekmez olabilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!