Granolalı Kurabiye

Granolalı Kurabiye
15 Kasım 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Granolalı Kurabiye için

Malzemeler

  • 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı vanilya aroması
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı su
  • 300 g un
  • 150 g meyveli granola
  • Yarım su bardağı file Antep fıstığı

Üzeri için

  • File Antep fıstığı
Granolalı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  2. Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın ve hamur karışımının üzerine dökün.
  3. Un ve küp doğranmış meyve parçalarını ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar alarak yuvarlayın, hafif bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin.
  4. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzeri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  5. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğutup üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo