ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ GRANOLALI KURABİYE

GRANOLALI KURABİYE

Granolalı kurabiye
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Granolalı kurabiye tarifi için malzemeler

• 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
• 1 su bardağı esmer şeker
• 3/4 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı vanilya aroması
• Yarım çay kaşığı karbonat
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı su
• 300 g un
• 150 g meyveli granola
• Yarım su bardağı file Antep fıstığı
Üzeri için
• File Antep fıstığı

Granolalı kurabiye Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  • Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın ve hamur karışımının üzerine dökün. Un ve küp doğranmış meyve parçalarını ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar alarak yuvarlayın, hafif bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzerleri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğutup üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!