ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ FINDIK KREMALI BAŞPARMAK KURABİYE

Fındık Kremalı Başparmak Kurabiye

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındık Kremalı Başparmak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 115 g tereyağı
  • 115 g esmer toz şeker
  • 1 yumurta
  • 150 g tam buğday unu
  • 25 g kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi

Üzeri için

  • 6 yemek kaşığı sürülebilir fındık ezmesi

Fındık Kremalı Başparmak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurta, un, kakao, karbonat ve yulaf ezmesini ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Her kurabiyenin ortasına una batırdığınız baş parmağınız ile bastırarak çukurlaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilınan kurabiyelerin ortasına sürülebilir fındık ezmesi ilave edip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!