ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ FINDIK KREMALI BAŞPARMAK KURABİYE

Fındık kremalı başparmak kurabiye

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındık kremalı başparmak kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 115 g tereyağı
  • 115 g esmer toz şeker
  • 1 yumurta
  • 150 g tam buğday unu
  • 25 g kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi

Üzeri için

  • 6 yemek kaşığı sürülebilir fındık ezmesi

Fındık kremalı başparmak kurabiye Nasıl Yapılır

Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, un, kakao, karbonat ve yulaf ezmesini ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Her kurabiyenin ortasına una batırdığınız başparmağınız ile bastırarak çukurlaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilınan kurabiyelerin ortasına sürülebilir fındık ezmesi ilave edip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.