Fındık Kremalı Başparmak Kurabiye

Fındık Kremalı Başparmak Kurabiye
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fındık Kremalı Başparmak Kurabiye için

Malzemeler

  • 115 g tereyağı
  • 115 g esmer toz şeker
  • 1 yumurta
  • 150 g tam buğday unu
  • 25 g kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi

Üzeri için

  • 6 yemek kaşığı sürülebilir fındık ezmesi
Fındık Kremalı Başparmak Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  2. Yumurta, un, kakao, karbonat ve yulaf ezmesini ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Her kurabiyenin ortasına una batırdığınız baş parmağınız ile bastırarak çukurlaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilınan kurabiyelerin ortasına sürülebilir fındık ezmesi ilave edip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo